Wat is nagelstyling?

De handen zijn een visitekaartje. Bij een kennismaking vormen zij vaak het eerste contact in zowel de persoonlijke als professionele sfeer. Wanneer u het gevoel hebt dat uw handen niet representatief zijn wordt de kans gegeven aan onzekerheid, waardoor een afspraak of een leuk gesprek moeilijker begint dan nodig is.

Een nagelstyliste zal van handen een visitekaartje kunnen maken, iedereen heeft immers wel een reden waarom het met nagels maar niet wil lukken; de één heeft van nature broze nagels, de ander bijt, is zwanger, of beschadigt haar nagels tijdens het werk. Toch is er een methode die het daar niet bij laat zitten.

De geschiedenis van kunstnagels is eind van de jaren zestig begonnen. Toen werd het fenomeen "kunstnagels" geïntroduceerd in Nederland. De oorsprong hiervoor ligt - hoe kan het ook anders - in de Verenigde Staten. Deze oplossing is door de jaren heen verder verfijnd en uitgebreid zodat deze ook voor iedereen beschikbaar is. Er zijn een aantal systemen om kunstnagels mee te maken, waarvan de meest bekende en gebruikte acryl en gel zijn. Om uw nagels een extra dimensie te geven kunt u kiezen voor design of handpainting. In goed overleg met de klant worden de verschillende mogelijkheden en wensen met elkaar in overeenstemming gebracht met als doel de eigen schoonheid te benadrukken van de klant.

Acrylnagels
Acryl is het meest gebruikte systeem voor het aanbrengen van kunstnagels. Het materiaal bestaat uit een acrylpoeder dat wordt vermengd met een vloeistof. Hierdoor versmelt het poeder en kan het met een penseel worden aangebracht op de nagel. De nagel (of het ontbrekende deel daarvan) wordt dan door de styliste als het ware geboetseerd. Wanneer de acryl is uitgehard worden de nagels in vorm gevijld. Tenslotte worden de nagels krasvrij gemaakt en gepolijst of u kunt kiezen voor een lang houdbare hoogglans gellaag. Met acryl is het tevens mogelijk om "french manicure" nagels te maken. Om de nagels te verlengen worden tips of sjablonen gebruikt.

Gelnagels
Gelnagels worden (de naam zegt het al) gemaakt van een gel en uitgehard onder een uv-lamp. Ook met gelnagels is het mogelijk om "french manicure" nagels te maken. Gelnagels zijn over het algemeen iets flexibeler dan acrylnagels. Om uw nagels te verlengen worden tips of sjablonen gebruikt.

De nabehandeling
Bij kunstnagels moet de klant er rekening mee houden dat om de drie a vier weken een "retouch" ofwel nabehandeling moet worden toegepast. Dit komt doordat de nagels onder de kunstnagels doorgroeien. Bij een nabehandeling wordt de nagel eerst dunner gevijld en wordt daarna weer opgebouwd.

Design nagels
Design nagels zijn het handmatig artistiek versieren en creëren van kunstnagels door gebruik te maken van een veelvoud aan technieken en materialen. De kunstnagels zullen uniek zijn. Bij design nagels wordt gewerkt met gekleurde en/of glitter gels en acryls. Hiermee kunnen diverse prints gezet worden.

Handpainting/nailart
Bij handpainting/nailart wordt gewerkt met diverse kleuren verf, glitters en andere technieken om de nagels uniek te maken. Ook hiervoor kun je de klant laten kiezen uit verschillende prints.

Nagelbijters
Voor klanten die nagels bijten is er uiteraard ook de mogelijkheid om hier vanaf te kunnen komen en kunstnagels te nemen. Er wordt dan met acryl of gel een versteviging/verlenging gemaakt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een arrangement omdat dit traject meerdere weken en bezoeken in beslag neemt.

Manicure
Een verzorgende behandeling waardoor de handen fluweelzacht zullen aanvoelen en de natuurlijke nagels er bovendien sterker van worden. Bij een manicurebehandeling worden de nagels gevijld, vliesjes verwijderd, gepolijst en/of gelakt. Tevens kan er gekozen worden voor een scrub, masker of een parafinebehandeling (hierbij worden uw handen verwend met een rijke crème en de parafine zorgt ervoor dat het product extra goed kan inwerken). De laatste behandeling is zeer geschikt voor mensen met ruwe- of winterhanden en reuma patiënten.

Teennagels versieren
Sinds een aantal jaren is de vraag naar gel/acryl of nailart op teennagels explosief toegenomen.
Met acryl of gel kan er bijvoorbeeld een french manicure geplaatst worden op de teennagels. Wil de klant graag wat opvallends? Denk dan ook aan nailart op teennagels! De teennagels zien er verzorgd uit zonder dat de klant ernaar om hoeft te kijken voor zes tot acht weken!