Inhoud opleiding nagelstyliste

Een nagelstyliste opleiding biedt verschillende mogelijkheden. Zoals eerder aangeven zijn er allereerst een tweetal systemen om kunstnagels te zetten, namelijk acryl en gel en nog de mogelijkheid om de natuurlijke nagels en handen te verzorgen door middel van manicure.

Wanneer je al deze modules binnen één en dezelfde opleiding volgt is er sprake van een allround nagelstyliste opleiding. Je kunt er echter ook voor kiezen om één of meerdere losse systemen te volgen. Een allround nagelstyliste opleiding volgen is vaak voordeliger. Per systeem gel, acryl of manicure wordt vervolgens een certificaat uitgereikt.

Ieder opleidinginstituut heeft zijn of haar eigen module indeling. Het volgende voorbeeld is echter samengesteld om aan te geven wat een allround nagelstyliste opleiding in ieder geval zou moeten bevatten. Bestudeer tevens de punten waar je op moeten letten bij je keuze voor een opleidingsinstituut.

Inhoud en indeling opleiding nagelstyliste

 1. Module theorie en manicure
  Inhoud: anatomie, pathologie, nagelziektes, salonmanagement, manicure productkennis, manicure technieken en massage
 2. Module gel en techniek
  Inhoud: voorbereiden natuurlijke nagel, plaatsen tips en/of sjablonen, gel productkennis, gel applicatie en vijltechnieken
 3. Module acryl en techniek
  Inhoud: voorbereiden natuurlijke nagel, plaatsen tips en/of sjablonen, acryl productkennis, acryl applicatie en vijltechnieken
 4. Module nagelbijter
  Inhoud: theorie nagelbijter, voorbereiden natuurlijke nagel, plaatsen tips en/of sjablonen, acryl of gel applicatie en vijltechnieken
 5. Module nabehandeling
  Inhoud: theorie nabehandeling, vijltechnieken, applicatie acryl of gel
 6. Module versteviging van de natuurlijke nagels
  Inhoud: theorie versteviging natuurlijke nagels, voorbereiden natuurlijke nagel, applicatie acryl of gel en vijltechnieken

Nailtrainer en modellen

Bij de gel of acryl product applicatie wordt in het beginstadium vaak gebruik gemaakt van een nailtrainer (oefenhand). Hierdoor hoef je als cursist geen model mee te nemen en kun jij je volledig concentreren op het trainen van de verschillende technieken. De aanschaf van een nailtrainer wordt zeker geadviseerd om ook thuis goed te kunnen oefenen. In het vervolgtraject van je opleiding is het erg belangrijk dat je ook op modellen leert werken tijdens je lessen. De praktijk is namelijk altijd anders, want nagels zijn nooit hetzelfde. 

Examen en proefexamen

Na het afronden van de allround opleiding en soms na een aparte module is er de mogelijkheid om examen te doen. Deze examens zijn vaak merk gebonden en vinden veelal twee keer per jaar plaats. Het examen bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. Ter voorbereiding hierop wordt vaak bij je opleidingsinstituut de mogelijkheid geboden om een proefexamen te doen. 

Vervolgopleidingen en workshops

Bij het succesvol afronden van je allround nagelstyliste opleiding of een los systeem is er de mogelijkheid om je verder te specialiseren of te verbeteren. Bijvoorbeeld: elektrisch vijlen, nailart, designnagels, nagelbedverlenging, snelheid en perfectie, etc.

Gratis nazorg of herhaling

Ex-cursisten wordt veelal de mogelijkheid geboden om gratis lesstof te herhalen of bepaalde probleemgebieden aan te pakken. Hiervoor zijn vaak verschillende dagen per jaar beschikbaar. Hiermee biedt je opleidingsinstituut je graag de kans problemen aan te pakken of je vaardigheden onder begeleiding te verbeteren. De praktijk is immers altijd anders dan de omgeving van het leslokaal.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een informatiepakket aan bij jou in de buurt!

Contactgegevens
Voornaam *
Achternaam *
Aanhef *
Telefoon *
Mobiel
E-mail *
Adresgegevens
Adres *
Postcode *
Plaats *
Land *
Opmerkingen
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.